Wednesday, February 11, 2009

Banci romanesti - Internet Banking

Am ajuns sa testez si internet banking-ul de la Alphabank. Nu m-a impresionat deloc pozitiv.
Pe alocuri, pare copiat de la Banca Transilvania.
Ajungi in aplicatie si in loc ca primul lucru pe care il vezi sa fie conturile si soldul lor, vezi o bãlãrie de mesaj de bine ati venit.
De acolo incolo incepe arta cautarii acului in carul cu fân.
Totul este incalcit prin niste butoane de meniu din stanga, soldurile, extrasele de cont, tranzactiile efectuate, totul se face prin generarea unor rapoarte, in loc sa fie accesibile direct in pagina, cel putin pentru operatiunile mai recente.

Personal, sunt un utilizator infocat al internet bankingului si pana acum am avut de lucru cu aplicatiile de la Alphabank, BT, Volksbank si OTP.
OTPdirekt este de departe cel mai bun internet banking din cate am vazut in Romania. As spune ca, din punctul meu de vedere, devanseaza chiar si unele aplicatii ale bancilor straine (ex: Fortis).

Venind acum la originea lucrurilor, nu pot sa inteleg cum de institutii economice cu posibilitatile bancilor noastre se complac in a-si chinui clientii cu niste aplicatii de smuls parul din cap.
Nu inteleg de asemenea, cum clientii acestor banci se complac in a-si manca nervii cu astfel de programe. Nu inteleg, e un fel de-a spune. E oarecum similar cu satisfactia omului care in 1988 isi cumpara Dacia 1310 TLX, dupa ani lungi de asteptare si era fericit sa aiba un buton (de decor) in plus, fara sa-si imagineze ca la o masina adevarata butonul ala si face ceva.
Daca pe vremea lui Nea Nicu aveam de ales intre Dacie si pantofi Clujana, acum har domnului avem de ales intre vreo 40 de banci active in Romania, care mai de care bune si mai interesante (dupa spusele lor).

Ei bine, este uluitor sa constati ca pana si in conditiile in care nimeni nu îi tine legati de o banca sau alta, consumatorii isi aleg bancile pe motive extrem de subiective ca: imagine de marca, numar de sucursale, etc.

Linkuri utile in acest context:

SEOpedia forum - internet banking topic

ImoMarket - Banci romanesti

ImoMarket forum - Banci din Romania

.

1 comment: