Saturday, April 11, 2009

Romanii, Obama si Monarhia

In momentul in care am aflat ca principele Radu si-a anuntat candidatura la presedintia Romaniei, m-a dus gandul la o diversiune FSN-ista, pentru ca dupa orice logica sanatoasa, o astfel de candidatura nu ar fi facut decat sa canibalizeze din voturile lui Antonescu.

However, ca in orice business plan serios, fie el si inscaunarea pe tronul prezidential a unui principe, studiul de piata ocupa un rol esential. In cazul de fata, studiul de piata Hotnews, la aceasta ora se prezinta astfel: Basel - 28%, Radel - 28%, Antonel - 20%, Mirciulica - 3%, Gigel, Vadimel si oricare alt schizofrenel - restul de 20%.
That's amazing, vorba lui Carl Hooper :)!
Cine s-ar fi gandit vreodata ca Mircica ar putea sa decada in asemenea hal? Sau poate PSD-ul si sustinatorii lui nu citesc Hotnews. Sau nu citesc. Nimic. Ever. Most likely...

Sa revenim la titlu.

Se pare ca in spatele candidaturii principelui Radu ar fi, cine altul decat Conu Dinu, iar in spatele conului Dinu n-ar fi exclus sa fie multe alte personaje suficient de influente incat reusita acestei candidaturi sa fie o certitudine. Vom afla asta in momentul in care Betsy Myers, directoarea de campanie a presedintelui Obama va deveni sau nu, directoarea de campanie a printului Radu.

In lumina ultimelor evenimente din Moldova, a crizei economice si a spectrului de instabilitate care planeaza asupra regiunii, ca granita estica a UE, nu este exclus ca mai marii lumii sa urmareasca stabilizarea zonei prin reinstaurarea unei monarhii parlamentare in Romania.
Marile schimbari se intampla atunci cand populatia este predispusa la schimbare, conjuncturile internationale o permit, iar marile forte strategice o accepta.

Ceva imi spune ca dinspre Obama sufla vant de Monarhie si altceva imi spune ca dinspre Basel sufla vant de capitulare.

.

2 comments:

  1. Mie ceva imi spune ca Patriciu s-a prins ca domnu' Crin (+Geoana) n-are sanse si ii e tare teama sa nu ramana inca 5 ani cu Base...

    ReplyDelete
  2. Cu Base nu are cum sa ramana decat daca se ajunge iarasi la un tur doi Base + Vadim sau Base + Becali.
    Basescu e istorie. De acum incolo singura lui preocupare ar trebui sa fie cum sa scape, din postura de cetatean de rand, de toti cei pe care si i-a suit in cap timp de ani de zile.

    ReplyDelete